Στρατηγός Μακρυγιάννης

«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα' νεργήσω κι' ό,τι θέλουν ας μου κάνουν» Στρατηγός Μακρυγιάννης

29 Μαρ 2012

Η ΝΕΟ-ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΗ ΠΑΠΙΖΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΆΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ.


Ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλὸς μὲ τὸ προφητικό του Χάρισμα εἶχε δεῖ καὶ προειδοποιήσει, γιὰ αὐτὸ δίδασκε:
«Τὸν Πάπα νὰ καταρᾶσθε», «τὸν Πάπα νὰ καταρᾶσθε, γιατὶ αὐτὸς θὰ εἶναι αἴτιος τοῦ χαλασμοῦ τοῦ τόπου».
Τόπο ἐδῶ ἐννοεῖ ὁ Ἅγιος τόσον τὸν θρησκευτικόν, ὅσον καὶ τὸν πολιτικόν. Ἡ συναλληλία, ἔστω καὶ μετ’ ἐμποδίων, ἰσχύει. Δηλαδὴ μισεῖ, σύμφωνα μὲ τὸν Ἅγιο Κοσμᾶ, ὁ Ποντίφηκας καὶ τὴν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν καὶ τὴ Ῥωμιοσύνη, τὸ γένος ἡμῶν. Νὰ γιατὶ ὁ Ἅγιος εἶναι τόσο ἀκάθεκτος ἐναντίον τοῦ Πάπα, ὥστε νὰ μᾶς δίνει ἐντολὴ νὰ τὸν καταριώμαστε.
 

Με μεγάλη λαμπρότητα υποδέχθηκε το Φανάρι, τον Πάπα Βενέδικτο 16ο στην πρώτη επίσκεψη του στην έδρα του Οικουμενικού Θρόνου. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της ΕΝΩΣΗΣ των δύο Εκκλησιών. Τα διεθνή Μ.Μ.Ε. χαρακτήρισαν Ιστορική την επίσκεψη Βενέδικτου στο Φανάρι. Ενώ το CNN το Skynews αλλά και τα μεγάλα τουρκικά δίκτυα διέκοψαν το πρόγραμμα τους για να μεταδώσουν τη "δοξολογία" στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Κωνσταντινούπολη Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τα τελευταία 27 χρόνια. Η προηγούμενη πραγματοποιήθηκε το 1979 όταν ο τότε ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ Πατριάρχης Δημήτριος υποδέχτηκε στην Κωνσταντινούπολη τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄. Αποτελεί συνέχεια των συναντήσεων που είχαν ο "Πατριάρχης" Αθηναγόρας και ο Πάπας Παύλος ΣΤ΄, που οδήγησαν στην άρση των Αναθεμάτων, τα οποία συνόδευσαν το μεγάλο Σχίσμα του 1054.

Οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα (αναρωτιόμαστε το γιατί) και ο Πάπας με ιδιαίτερη χαρά εισήλθε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου του έγινε η επίσημη υποδοχή και προσκύνησε μαζί με τον Πατριάρχη το Ιερό Ευαγγέλιο .

Ο ΠΑΠΑΣ Ρώμης και Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Οικουμενικός Πατριάρχης εισήλθαν στον Ναό και άναψαν ο καθένας ένα κερί ειδικό κερί και προχώρησαν στα ενδότερα του Ναού .

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: ΚΑΝΩΝ ΜΕ', ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ:
«Επίσκοπος, ή Πρεσβύτερος, ή Διάκονος αιρετικοίς συνευξάμενος, μόνον, αφοριζέσθω, ει δε επέτρεψεν αυτοίς, ως κληρικούς ενεργήσαι τι, καθαιρείσθω».




ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΞΥΠΝΑΤΕ. ΆΚΟΥΣΟΝ ΆΚΟΥΣΟΝ.
Ο Πάπας εισήλθε στον Πατριαρχικό Ναό υπό τους ψαλμούς που συντάχθηκαν και μελοποιήθηκαν ειδικά για την περίσταση (δηλαδή για τον πάπα, οι προδότες την Ελληνορθοδόξιας έγραψαν ψαλούς αντί να θυμιθούν τον Άγιο Κοσμά που έλεγε
«Τὸν Πάπα νὰ καταρᾶσθε») και άρχισε η επίσημη, προδοτική και αιρετίκη δοξολογία.


Πάπας και Πατριάρχης απήγγειλαν από κοινού στα ελληνικά το «Πάτερ ημών» και πριν το τέλος της δοξολογίας οι δύο Προκαθήμενοι αντήλλαξαν χαιρετισμούς.
Το καλωσόρισμα του Πατριάρχη ήταν ιδιαίτερα θερμό προς τον αγιώτατο και πεφιλημένο αδελφό, όπως αποκάλεσε τον Πάπα. «Σας υποδεχόμεθα εις την ιεραν και ιστορικήν πόλιν ημών μετ αισθημάτων ειλικρινους χαράς και ικανοποιήσεως» είπε ο Πατριάρχης συνεχίζοντας με μια σύντομη αναφορά στην πολυτιμότητα της Κωνσταντινουπόλεως στην πορεία του Χριστιανισμού. «Εδω, αι μεγάλαι Σύνοδοι της αρχεγόνου Εκκλησίας συνήλθον δια να διαμορφώσουν το Σύμβολον της Πίστεως (ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Η αιρετικοί παπικοί εχούν αλλάξει το σύμβολον της πίστεως). Εδω, μάρτυρες και άγιοι, επίσκοποι και μοναχοί, θεολόγοι και διδάσκαλοι, ομού με εν «νέφος μαρτύρων», ωμολόγησαν οι Προφήται ως είδον, οι Απόστολοι ως εδίδαξαν, η Εκκλησία ως παρέλαβεν, οι Διδάσκαλοι ως εδογμάτισαν, η Οικουμένη ως συμπεφώνηκεν, η χάρις ως έλαμψεν, ητοι την δεδεγμένην αλήθειαν, την πίστιν των πατέρων. Αύτη η πίστις των Ορθοδόξων. Αύτη η πίστις την οικουμένην εστήριξεν» σημείωσε ο Προκαθήμενος των Ορθοδόξων. Ο Πατριάρχης μίλησε για τους προηγούμενους Πάπες και Πατριάρχες που «συνησθάνθησαν την ανεκτίμητον αξίαν και συγχρόνως την επείγουσαν ανάγκην τοιούτων συναντήσεων εν τη πορεία της συμφιλιώσεως μέσω ενός διαλόγου αγάπης και αληθείας».
Ο χαιρετισμός του Πατριάρχη κατέληξε με την φράση: «Προσφιλέστατε Αδελφέ, καλώς ήλθετε! «Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».

ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...ΕΙΠΕ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ:
 
«Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου»

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕ ΟΡΘΟΔΟΞΕ ΓΙΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΟ "ΠΟΙΜΝΙΟ" ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ;;;;;;;
Από την πλευρά του ο Πάπας μίλησε με θερμά λόγια για τον Πατριάρχη ευχαριστώντας τον «για την φιλοξενία και την καλή θέληση». Είπε στα ελληνικά τη φράση «Ο Θεός αγάπη εστίν» και αναφέρθηκε με τη σειρά του στους Προκατόχους που άνοιξαν τον δρόμο για τον διάλογο προς την επανένωση Ανατολής και Δύσης.
«Μου δίνει μεγάλη χαρά που βρίσκομαι μαζί σας και που μας δόθηκε η ευκαιρία να προσευχηθούμε από κοινού και να ευχηθούμε την πλήρη ένωση Καθολικών και Ορθοδόξων» είπε ο Ρωμαίος Ποντίφικας, ευχόμενος ο Θεός να ενδυναμώσει την κοινή δέσμευση και επιθυμία για κοινή πορεία προς την ένωση
ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: ΚΑΝΩΝ ΜΕ', ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ:
«Επίσκοπος, ή Πρεσβύτερος, ή Διάκονος αιρετικοίς συνευξάμενος, μόνον, αφοριζέσθω, ει δε επέτρεψεν αυτοίς, ως κληρικούς ενεργήσαι τι, καθαιρείσθω».